ВРП розглянула повідомлення судді з Одещини, яка знайшла 300 доларів у матеріалах справи

15:10, 21 января 2021
Вища рада правосуддя звернулася до Офісу Генпрокурора.
ВРП розглянула повідомлення судді з Одещини, яка знайшла 300 доларів у матеріалах справи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо розслідування фактів, викладених у повідомленнях суддів про виявлення грошових коштів у матеріалах справи та у поштовому відправленні разом із заявою про відвід. Інформує сайт ВРП.

Суддя Болградського районного суду Одеської області Алла Кравцова повідомила, що у її провадженні перебувала цивільна справа за позовом до приватного підприємства про скасування запису у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та визнання припиненим права оренди на земельну ділянку.

Як зазначено у зверненні судді, підпис представника під позовною заявою завірений печаткою Адвокатського об’єднання «Правовий центр «Інтелект».

11 листопада 2020 року під час ознайомлення з матеріалами цивільної справи вона виявила у файлі з уточненою позовною заявою білий конверт без підпису із грошовими коштами у розмірі 300 доларів США, про що вона повідомила голову суду та було складено відповідний акт.

Окрім того, до Вищої ради правосуддя надійшло звернення АО «Правовий центр «Інтелект», в якому вказано, що ні адвокатське об’єднання, ні адвокат, який діє в інтересах позивача, не мають відношення до можливого втручання у професійну діяльність судді.

Наразі за зверненням судді Алли Кравцової розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Голова Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Руслан Струтинський та суддя цього суду Дзвенислава Гриньків повідомили, що на адресу суду надійшло поштове відправлення, в якому виявлено заяву про відвід судді Гриньків Д. В. у кримінальному провадженні та грошову купюру номіналом 100 гривень.

Із вказаного приводу голова суду подав заяву про вчинення кримінального правопорушення, також було здійснено виклик працівників поліції Івано-Франківського міського відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

За повідомленням ГУ НП України в Івано-Франківській області, досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками втручання в діяльність судових органів триває. Проводяться слідчі дії.

«ВРП відреагувала на повідомлення суддів та вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочинів у кримінальних провадженнях, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною першою статті (втручання в діяльність судових органів), частиною першою статті 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України за фактами, викладеними у повідомленнях голови Тисменицького районного суду Івано-Франківської області Руслана Струтинського, судді цього суду Дзвенислави Гриньків, а також за фактами, викладеними у повідомленнях судді Болградського районного суду Одеської області Алли Кравцової та голови суду Світлани Кодінцевої», — підкреслили у ВРП.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що ВРП звернулася до Офісу Генпрокурора щодо справи стосовно суддів 6ААС, яким невідомі надсилали повідомлення з погрозами.

Нагадаємо, заяви про втручання до ВРП судді можуть направити через систему Електронного суду

А нещодавно Друга Дисциплінарна палата ВРП тимчасово відсторонила від здійснення правосуддя суддю Святошинського районного суду міста Києва. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей