Антикорсуд ухвалив вирок щодо працівника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України»

11:19, 10 марта 2021
Колегія суддів ВАКС ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим.
Антикорсуд ухвалив вирок щодо працівника Бердянської філії ДП «Адміністрація морських портів України»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У п’ятницю, 5 березня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду провела підготовче судове засідання за обвинуваченням працівника одного з відділів Бердянської філії державного підприємства «Адміністрація морських портів України» у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

У кримінальному провадженні укладено угоду про визнання винуватості між прокурором САП та обвинуваченим. Під час підготовчого судового засідання прокурор підтримав угоду, а обвинувачений повністю та беззастережно визнав свою вину в інкримінованих йому кримінальних правопорушеннях, щиро розкаявся та просив суд затвердити угоду. Захисник також просив затвердити укладену угоду, повідомивши, що її умови відповідають вимогам законодавства, а її укладення є добровільним.

Дослідивши обставини кримінального провадження та заслухавши думку сторін, колегія суддів ВАКС ухвалила затвердити угоду про визнання винуватості в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим. Визнати обвинуваченого винуватим у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначити покарання за сукупністю кримінальних правопорушень у виді позбавлення волі на строк 3 роки з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими або адміністративно-господарськими функціями, строком на 1 рік 6 місяців зі штрафом в розмірі 500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 8500 гривень.

На підставі ч. 2 ст. 75 КК України суд звільнив обвинуваченого від відбування основного покарання у виді 3 років позбавлення волі з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк у 2 роки, якщо він упродовж визначеного іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення і виконає покладені на нього обов'язки.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку упродовж тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подачі апеляційної скарги до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Раніше ми повідомляли, що Антикорсуд зобов'язав НАБУ у десятиденний строк повернути товариству майно, вилучене під час обшуку.

Також ВАКС скасував рішення Печерського суду про зміну перебування під слідством справи про розкрадання газу «Нафтогазу».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси