Зміна системи місцевих судів: робоча група розглянула пропозиції Волинської та Одеської областей

08:05, 9 апреля 2021
У Волинській області замість 17 судів планується утворити 5 окружних судів, а в Одеській області замість існуючих 33 судів планується 14 окружних судів.
Зміна системи місцевих судів: робоча група розглянула пропозиції Волинської та Одеської областей
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

6 квітня відбулося чергове засідання робочої групи щодо зміни системи місцевих судів. Робоча група створена при Комітеті Верховної Ради України з питань правової політики, який очолює Андрій Костін. Робочу групу очолює народний депутат України, член Комітету Павло Павліш.

На засіданні своє бачення реорганізації місцевих загальних судів представили представники Волинської, як однієї з найменших областей України, та Одеської, як однієї з найбільших.

У РСУ зазначили, що до складу робочої групи входять представники органів та установ виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, прокуратури, Національної поліції, пенітенціарних установ, територіальних управлінь ДСА України та голови апеляційних і найбільших місцевих судів із кожного регіону, які у повному обсязі обізнані про особливості нового адміністративно-територіального устрою районів конкретної області.

«Робочою групою було схвалено пропозиції представників Одеської та Волинської областей щодо оптимізації судів.

Так у Волинській області замість 17 судів планується утворити 5 окружних судів. В Одеській області замість існуючих 33 судів планується 14 окружних судів.

Разом із тим, після засідання робочої групи, в окремих ЗМІ почала з’являтися інформація, що реорганізація системи судів передбачає значне збільшення чисельності суддів у новостворених судах.

У зв’язку з цим Рада суддів України вважає за потрібне наголосити, що робоча група не розглядала та не розглядає будь-яких питань щодо визначення штатної чисельності суддів.

Жодних рішень щодо збільшення кількості суддів робочою групою не приймалось.

Кількість суддів у суді визначає Державна судова адміністрація України за погодженням із Вищою радою правосуддя з урахуванням судового навантаження та в межах видатків, визначених у Державному бюджеті України на утримання судів та оплату праці суддів.

Наразі у цьому напрямку працює робоча група щодо зміни методики обліку статистичних даних, передбаченої чинною звітністю, доопрацювання Методики визначення граничної чисельності суддів у судах. Попередні напрацювання цієї робочої групи дають можливість говорити про прогнозовану чисельність суддів в окремих судах, однак ці цифри є виключно попередніми», — сказано у повідомленні.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що передбачає фінальна версія Стратегії розвитку органів правосуддя.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді