ВАКС звернеться до Регіонального центру БПД щодо призначення захисника у справі про ймовірне завдання збитків ДП «Державна інвестиційна компанія»

14:50, 15 июня 2021
Колегія суддів, заслухавши учасників підготовчого судового засідання, задовольнила клопотання та ухвалила рішення доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначити у цьому кримінальному провадженні адвоката для здійснення захисту за призначенням.
ВАКС звернеться до Регіонального центру БПД щодо призначення захисника у справі про ймовірне завдання збитків ДП «Державна інвестиційна компанія»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У вівторок, 15 червня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила клопотання про надання безоплатної вторинної правової допомоги для здійснення захисту одного із обвинувачених у справі щодо ймовірного завдання збитків ДП «Державна інвестиційна компанія».

Про це повідомляє пресслужба Вищого антикорупційного суду.

Під час засідання один із обвинувачених заявив клопотання про надання йому захисника за рахунок держави через те, що він не може самостійно забезпечити себе правовою допомогою у даному кримінальному провадженні, де йому інкриміновано вчинення особливо тяжких правопорушень. Інші обвинувачені, їхні адвокати, а також прокурор підтримали заявлене клопотання, вважали його обґрунтованим та просили задовольнити з вказаних підстав.

Колегія суддів, заслухавши учасників підготовчого судового засідання, задовольнила клопотання та ухвалила рішення доручити Регіональному центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві призначити у цьому кримінальному провадженні адвоката для здійснення захисту за призначенням. Регіональний центр має забезпечити прибуття адвоката в судове засідання, призначене на 13 липня 2021 року о 08:00.

За версією сторони обвинувачення, у 2012 році із державного бюджету виділили понад 500 млн грн для реалізації низки національних проектів, відповідно до яких мали з’явитися інфраструктурні об’єкти для проведення зимових олімпійських ігор в Україні. Проте, проекти так і не реалізували, оскільки, частину призначених для реалізації національних проектів кошти – 259,2 млн грн, ДП «Державна інвестиційна компанія», що входила до сфери контролю «Держінвестпроекту», під виглядом укладення договорів позики начебто перевела на рахунки інших компаній, підконтрольних службовим особам «Держінвестпроекту» та ДП «Державна інвестиційна компанія». Після цього бюджетні кошти перенаправили на рахунки компаній, зареєстрованих на території Республіки Кіпр. У подальшому учасники ймовірної корупційної схеми розподілили кошти між собою.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Також «Судово-юридична газета» писала, що Антикорсуд ухвалив виправдувальний вирок у справі за обвинуваченням екснардепа.

Додамо, що ВАКС обрав запобіжний захід судді з Дніпропетровської області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Лариса Рогач
    Лариса Рогач
    голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду
  • Віктор Валюх
    Віктор Валюх
    голова Волинського окружного адміністративного суду
  • Олена Білоконь
    Олена Білоконь
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Євген Синельников
    Євген Синельников
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді