ВАКС задовольнив заяви адвоката та заставодавця щодо повернення застави

17:05, 27 августа 2021
Суддя ВАКС задовольнила заяви захисника та заставодавця, постановивши повернути заставодавцю грошові кошти, внесені як застава, у розмірі 713 700 грн.
ВАКС задовольнив заяви адвоката та заставодавця щодо повернення застави
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Вищий антикорупційний суд повідомляє, що до слідчого судді ВАКС надійшли заяви від захисника та заставодавця щодо повернення останньому застави у розмірі 713 700 гривень, внесеної за підозрюваного у кримінальному провадженні. Установлено, що стосовно підозрюваного слідчим суддею ВАКС застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави у розмірі 713 700 грн, яка була сплачена заставодавцем. У подальшому, ухвалою Апеляційної палати ВАКС скасовано зазначену ухвалу слідчого судді та постановлено нову ухвалу, якою призначено новий розгляд клопотання слідчим суддею.

Дослідивши матеріали заяви, слідчий суддя Антикорсуду з’ясувала, що з набранням законної сили ухвалою Апеляційної палати ВАКС запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 713 700 грн, який був визначений ухвалою слідчого судді, припинив свою дію. Таким чином, щодо підозрюваного відсутній жодний запобіжний захід. У свою чергу, подальше утримання грошової суми, внесеної як застава на підставі судового рішення, яке було скасовано за наслідками перегляду в апеляційному порядку, не відповідає завданням і засадам кримінального провадження.

З огляду на викладене, слідчий суддя ВАКС задовольнила заяви захисника та заставодавця, постановивши повернути заставодавцю грошові кошти, внесені як застава, у розмірі 713 700 грн.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення та оскарженню не підлягає.

Також «Судово-юридична газета» писала, що ВАКС дозволив почати розслідування щодо Януковича і його сина у справі «Межигір'я».

Додамо, що задоволено перший позов про цивільну конфіскацію: нардеп отримав необґрунтований актив.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал та на Twitter, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України