Застава у 40 мільйонів гривень: ВАКС обрав запобіжний захід заступнику Труханова

17:56, 4 ноября 2021
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у майже 40 мільйонів гривень.
Застава у 40 мільйонів гривень: ВАКС обрав запобіжний захід заступнику Труханова
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 4 листопада, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду відмовила у задоволенні клопотання детектива НАБУ щодо обрання запобіжного заходу в.о. заступнику міського голови – керуючого справами Одеської міської ради у вигляді тримання під вартою. Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 39 967 200 гривень. Його дії кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України. Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

Підозрюваний зобов’язаний: прибувати на першу вимогу до детективів НАБУ, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, прокурора, суду; не залишати населений пункт (місто Одеса), в якому він проживає без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти детективів НАБУ, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання; утримуватися від спілкування зі свідками та з іншими підозрюваними поза межами кримінального провадження; утримуватися від відвідування будь-яких приміщень, які належать чи які використовуються Одеською обласною прокуратурою, а також визначеними в ухвалі слідчого судді підприємствами та товариствами поза межами кримінального провадження; здати на зберігання детективам НАБУ свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України та в’їзд в Україну.

Термін дії обов’язків – до 5 грудня 2021 року включно.

Відомо, що особу, разом із іншими 15 особами, підозрюють у ймовірному завданні шкоди територіальній громаді Одеси через відчуження земельних ділянок.

Раніше «Судово-юридична газета» писала про заволодіння квартирами Нацгвардії: обвинувальний акт скерували до ВАКС.

Додамо, що ВАКС обрав запобіжний захід ексдиректору одному з КП Одеси.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВщоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва