Ковпаківський районний суд міста Суми продовжує здійснювати правосуддя

12:32, 1 марта 2022
Щодо здійснення правосуддя в умовах воєнного стану.
Ковпаківський районний суд міста Суми продовжує здійснювати правосуддя
Джерело фото: kv.su.court.gov.ua
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Ковпаківський районний суд м. Суми продовжує здійснювати правосуддя в межах повноважень, відповідно до своєї юрисдикції та в спосіб, визначені Конституцією України та законами України в умовах воєнного стану, введеного Указом Президента України № 64/2022 від 24 лютого 2022 року «Про введення воєнного стану в Україні» щодо розгляду невідкладних справ, пов’язаних із розслідуванням кримінальних правопорушень (тяжких та особливо тяжких злочинів), де відносно підозрюваних чи обвинувачених передбачена можливість застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та продовження строку дії такого запобіжного заходу. Про це повідомив суддя Владислав Костенко на своїй сторінці в Facebook.

«У період воєнного стану Ковпаківський районний суд м. Суми нажаль не може забезпечити безпеку учасників судового розгляду, тому знято з розгляду призначені цивільні, адміністративні справи, справи про адміністративні правопорушення, кримінальні справи, де особи не утримуються під вартою, або де не сплинули строки тримання їх під вартою.

Ми в стані забезпечити розгляд невідкладних справ, пов’язаних із розслідуванням кримінальних правопорушень (тяжких та особливо тяжких злочинів), де відносно підозрюваних чи обвинувачених передбачена можливість застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Участь у таких судових засіданнях відбувається дистанційно з використанням відеоконференцзв’язку (як альтернатива система «EasyCon»). У разі можливості, такі судові засідання проводяться за участю обвинувачених (підозрюваних), в тому числі, які утримуються під вартою в умовах Державної установи «Сумський слідчий ізолятор».

Про наступний час судових засідань у справах, які зняті з розгляду сторін буде повідомлено додатково у встановленому законом порядку.

Контакти: (0542) 61-11-63, E-mail: [email protected]

ОСОБЛИВО: Не переймайтесь щодо пропуску строків звернення до суду чи подачі відповідних скарг, - такі строки обов’язково підлягають поновленню при скасуванні Воєнного стану та поновлення діяльності Державних органів влади у звичайному режимі.

Бережіть себе та Україну. Слава Збройним Силам України, Слава Захисникам!!!» — зазначив суддя.

Раніше ми писали, що Рада суддів звернулася до українців.

А ще судді Верховного Суду звернулися до колег із РФ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у FacebookViber та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва