Конкурс на посади членів ВККС: Комісія повідомила деякі деталі

15:06, 13 июля 2022
Комісія під час засідання затвердила зміни, що сприятимуть її роботі в умовах воєнного стану в Україні.
Конкурс на посади членів ВККС: Комісія повідомила деякі деталі
Джерело фото: facebook.com/scomHQCJ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Як раніше писала «Судово-юридична газета», конкурс на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України буде відновлено з 15 липня 2022 року. Це рішення було ухвалено під час офіційного засідання 13 липня у Варшаві, яким було поновлено роботу Конкурсної комісії ВККС.

На Facebook-сторінці Комісії сказано, що члени комісії узгодили новий період подання аплікаційних заяв, а саме: з 15 липня 2022 до 22 серпня 2022 включно.

«Заяви, що були подані до моменту призупинення конкурсних процедур, вважаються чинними, так само як і документи, що були додані до вказаних заяв.

Крім того, комісія під час засідання затвердила зміни, що сприятимуть її роботі в умовах воєнного стану в Україні. 

Через ускладнення обліку декларацій про майновий стан, а також через зміни у правовому регулюванні порядку видачі довідок про відсутність судимості, Конкурсною комісією створено умови сприяння поданню аплікаційних документів.

Зокрема, на теперішній час кандидати можуть подати замість тексту декларації та відповідної довідки про відсутність судимості, лише заяву про факт та дату подання цієї декларації до НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції), та заяву про відсутність судимості та кримінального переслідування.

Конкурсною комісією ухвалено рішення, що тести IQ та загальних здібностей проводитись не будуть. 

Зазначені зміни внесені до Регламенту Комісії та будуть опубліковані на сайті Вищої ради правосуддя.

Під час засідання, члени комісії наголосили на важливості продовження своєї роботи з метою здійснення реформи судової системи та набуття Україною членства в Європейському Союзі, а також зазначили, що «В цей непростий час Конкурсна комісія визнає своїм обов’язком зробити все можливе, щоб продовжити проведення конкурсу на посади членів ВККС на засадах неупередженості, прозорості, професійності, незалежності та доброчесності. Для цього важливим є широке залучення юридичної спільноти до участі у конкурсі на посади членів ВККС, які мають найвищий рівень доброчесності та діють незалежно та неупереджено».

Нагадаємо, робота комісії була тимчасова призупинена 24 лютого 2022 року у зв’язку із російською військовою агресією в Україні.

Конкурс відбувається на засадах верховенства права, професійності, публічності і політичної нейтральності у два етапи.

На першому етапі за результатами розгляду поданих кандидатами документів, результатами спеціальної перевірки та відповідної інформації з відкритих джерел, буде  сформований перелік кандидатів, допущених до співбесіди.

На другому етапі буде проведена співбесіда з відібраними кандидатами, за результатом якої Конкурсна комісія має відібрати і передати на розгляд  Вищій раді правосуддя не менше двох кандидатів на кожну із 16 вакансій, яких  рекомендує на призначення Вищій раді правосуддя. Вища рада правосуддя призначить 16 членів ВККС», — йдеться у повідомленні Комісії.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Youtube Право ТВ, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.  

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України