Надія Савченко звернеться до ЄСПЛ: заява екс-льотчиці

14:47, 29 октября 2018
Заарештована народна депутатка звертається за консультацією до екс-заступника генпрокурора України Рената Кузьміна.
Надія Савченко звернеться до ЄСПЛ: заява екс-льотчиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Екс-льотчиця, політв'язень Кремля, а також діючий народний депутат України, що знаходиться під арештом у зв'язку зі звинуваченням у підготовці державного перевороту, Надія Савченко заявляє про намір подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) та просить консультації з цього приводу у колишнього першого заступника генпрокурора України. Про це стало відомо із відкритого листа нардепа, адресованого Ренату Кузьміну, що був опублікований на сторінці Надії Савченко у Facebook.

У відкритому листі колишня бранка Кремля звернулася до екс-заступника генерального прокурора України (у 2010-2013 рр.) Рената Кузьміна. Савченко просить у юриста консультації щодо можливого звернення до Європейського суду. Екс-льотчиця зазначила, що, на її думку, співпраця Кузьміна із її адвокатами «посилить шанси на перемогу України над свавіллям і беззаконням». Успіх її звернення до ЄСПЛ, як вважає Надія Савченко, стане «спільною перемогою українського народу».

У листі до Рената Кузьміна заарештована народна депутатка також виклала свої погляди щодо ситуації на Сході України. Зокрема, вона порівняла події на Донбасі із подіями Євромайдану. Колишня військова ЗСУ вважає, що і «Майдан», і «Донбас» є проявами «волевиявлення народу шляхом збройного повстання проти влади», а отже, і учасників Революції гідності, і сепаратистів на Сході України «потрібно судити одним законом».

Нагадаємо, що, як повідомляла «Судово-юридична газета», 22 березня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Надії Савченко.

Також нам стало відомо, що, станом на 1 серпня, СБУ і ГПУ завершили слідство у справі щодо нардепа Надії Савченко та Володимира Рубана, яких звинувачують у підготовці терористичного акту і спробі повалення державної влади.

Пізніше, 29 серпня, Шевченківський районний суд Києва відмовив адвокатам нардепа Надії Савченко в задоволенні скарги про зміну запобіжного заходу.

Також нагадаємо, що у понеділок, 22 жовтня, Шевченківський районний суд міста Києва переніс розгляд справи щодо продовження арешту нардепа Надії Савченко на 23 жовтня. Таке рішення було прийнято через відсутність представників сторони захисту.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді