Переслідування активістів Майдану: Верховний Суд проведе перше засідання

17:30, 19 февраля 2019
Слідчий, який затримував «майданівця», оскаржує вирок суду про завідомо незаконне затримання.
Переслідування активістів Майдану: Верховний Суд проведе перше засідання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 20 лютого, об 11:00 Верховний Суд (Касаційний кримінальний суд, вул. П. Орлика, 4а) розглядатиме першу касацію у справі про незаконне затримання активістів у часи Майдану. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив адвокат, член Громадської ради доброчесності Роман Маселко.

Як зазначено, 27 січня 2014 року черкаського активіста Юрія Ботнара було затримано начебто за організацію захоплення приміщення Черкаської ОДА.

Затримали його «на місці злочину», о 9:30 ранку біля будинку, через 9 годин після подій, у яких він взагалі участі не брав, не кажучи вже про організацію захоплення. Жодних доказів його незаконних дій не було. Але активісту оголосили підозру та застосували домашній арешт.

Вироком суду першої інстанції керівнику слідчого відділу Соснівського PB в м. Черкаси Руслану Андріяшу дали 2 роки обмеження волі за ч.1. ст. 371 (Завідомо незаконне затримання).

Апеляційний суд Черкаської області залишив вирок у силі.

Склад колегії Верховного Суду: суддя-доповідач: Тетяна Валентинівна Шевченко; члени колегії: Надія Степанівна Стефанів; Аркадій Петрович Бущенко.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 7 листопада 2018 року Велика Палата ВС визнала законним звільнення судді Києво-Святошинського райсуду Володимира Лисенка, який позбавляв учасників Автомайдану водійських прав. Не вдалося повернути суддівські крісла і ще двом «суддям Майдану» — Нелі Цибрі та Віталію Марцинкевичу.

Також ми повідомляли, що до Шевченківського райсуду Києва передали справи стосовно ще двох екс-«беркутівців», обвинувачених в участі у розгонах активістів Євромайдану.

Додамо, Святошинський райсуд Києва продовжив арешт п'ятьом колишнім «беркутівцям», які обвинувачуються у вбивствах активістів Революції Гідності.

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси