Оскарження порядку в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території: суд повідомив подробиці

16:11, 9 октября 2019
Окружний адмінсуд повідомив, коли продовжить розгляд справи.
Оскарження порядку в’їзду та виїзду з тимчасово окупованої території: суд повідомив подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 жовтня відбулось підготовче засідання Окружного адміністративного суду міста Києва у справі за позовом до Кабінету міністрів України щодо визнання нечинними окремих положень постанови, якою регулюється порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. Зокрема, йдеться про постанову Кабінету міністрів України від 04.06.2015 року №367.

Позивачі оскаржують закріплені вказаною постановою положення про те, що в’їзд та виїзд з тимчасово окупованої території України громадян України, які не досягли 16-річного віку, здійснюється виключно за умови пред’явлення паспорта громадянина України, або закордонного паспорта, або проїзного документа дитини. Така вимога, на думку позивача, порушує права його сина на свободу пересування та штучно обмежує можливості отримання документа, що підтверджує громадянство.

У зв’язку із ненаданням представником Кабінету міністрів України відзиву на позов суд відклав підготовче засідання до 24 жовтня 2019 року, надавши, таким чином, відповідачу два тижні для підготовки та направлення до суду відповідних документів.

Слід зазначити, що 5 вересня 2019 року суд задовольнив клопотання позивача про об’єднання справ №640/8393/19 та №640/11413/19 в одне провадження. Суд ухвалив відповідне рішення з огляду на те, що в обох справах відповідачем є Кабінет міністрів України, а позовні вимоги в обох справах є по своїй суті однорідними, що зводяться до визнання нечинною та скасування в частині постанови КМУ від 04.06.2015 №367. Об’єднання позовних вимог, на думку суду, сприятиме процесуальній економії часу та єдності судової практики із спірних питань.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що ОАСК проведе підготовче засідання у справі за позовом Віталія Кличка до Кабінету міністрів та глави уряду Олексія Гончарука.

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки