Оскарження указу Президента та скасування позапланової перевірки товариства: анонс засідань КАС ВС

14:25, 27 июля 2020
Оприлюднено анонс судових засідань Касаційного адміністративного суду.
Оскарження указу Президента та скасування позапланової перевірки товариства: анонс засідань КАС ВС
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Пресслужба Верховного Суду оприлюднила анонс судових засідань Касаційного адміністративного суду у справах, які можуть зацікавити громадськість.

Так, на 28 липня 2020 року запланований розгляд в порядку письмового провадження справи № 804/746/18 за позовом товариства до Державної екологічної інспекції у Дніпропетровській області, в якому позивач просить, зокрема, визнати протиправними дії відповідача щодо проведення позапланової перевірки товариства, а також визнати протиправними та скасувати приписи. На обґрунтування позову зазначено, що наказ про проведення позапланової перевірки був прийнятий із порушенням вимог статей 5, 8 Закону України «Про звернення громадян», ст. 3 Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

29 липня о 16:00 КАС ВС розгляне справу № 826/15079/17 за позовом ТОВ «Резиденція Ботанічний Сад», яке оскаржує рішення Головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю уповноваженого органу з питань архітектури та містобудування Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у м. Києві про скасування дії Містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки на вул. Тимірязєвській. Позивач також просить визнати незаконним та скасувати наказ столичного Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю КМДА, що ґрунтується на цьому рішенні.

Окрім того, 30 липня о 15:00 КАС ВС розгляне справу № 901/56/20 за позовом до Президента України, в якому позивач оскаржує Указ Президента України від 11 вересня 2019 року № 680/2019 «Про скасування деяких указів Президента України» в частині, яка стосується присвоєння позивачеві дипломатичного рангу Надзвичайного і Повноважного Посла.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про судову практику у питанні призначення та виплати допомоги у зв’язку з безробіттям. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки