Які сухофрукти найкорисніші для здоров’я

09:14, 18 октября 2018
За словами дієтологів, сухофрукти містять дуже цінні для організму поживні речовини.
Які сухофрукти найкорисніші для здоров’я
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Багато хто вважає, що фрукти є корисними тільки через наявність вітамінів. Насправді склад нутрієнтів, здатних оздоровити організм, набагато різноманітніший, ніж нам здається, і не обмежується тільки вітамінами. Те саме можна сказати і про сухофрукти. Більш того, концентрація мікроелементів в них через відсутність вологи більш істотна.

Дієтологи пояснюють, що сухофрукти містять такі цінні для організму поживні речовини, як білки, вітаміни, мінерали та волокна, тому вживання сухофруктів допомагає зменшувати кількість шкідливої їжі, яка з’їдається за день — це додатково покращує здоров’я.

Які сухофрукти експерти оцінюють як найбільш корисні?

Чорнослив — цей продукт ідеальний для поповнення енергії, необхідної тілу. Крім того, в чорносливі багато мінеральних речовин, особливо калію, що сприяє зниженню підвищеного артеріального тиску.

Сушений інжир ефективний для зміцнення імунної системи і більш активного травлення. Його радять вживати для профілактики захворювань легенів.

Ізюм рекомендується при недокрів’ї — він активізує виробництво гемоглобіну та еритроцитів. Завдяки комплексному складу з мінералів, ферментів і вітамінів родзинки є особливо корисними в сезон захворювань, оскільки стимулюють організм більш старанніше працювати над створенням додаткового рівня захисту від патогенів.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що підтримає здоров'я серця і судин.

Також нагадаємо, що незважаючи на корисні властивості вівсянки, лікарі не радять їсти цю кашу кожен день. Як стверджують медики, у звичної вівсянки є протипоказання.

Щоранку їсти вівсянку дійсно некорисно, але не через фітінову кислоту — вона міститься у всіх крупах. У вівсянки є протипоказання. Наприклад, вона не рекомендується тим, у кого непереносимість глютену, надлишок слизу в організмі (можна визначити по нальоту на язиці, набряків, частому нежиті), знижений холестерин.

 

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області