Стрілянина біля мерії Харкова: у справі з'явилися нові подробиці

08:15, 24 октября 2018
Використання табельної зброї поліцейським, що застрелив зухвалого нападника, було визнане правомірним.
Стрілянина біля мерії Харкова: у справі з'явилися нові подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Комісійне службове розслідування не виявило порушень законодавства в діях патрульних поліцейських, які приїхали на виклик у зв'язку зі стріляниною біля Харківської міськради в ніч на 20 серпня.

«Порушень вимог чинного законодавства в діях працівників управління патрульної поліції в Харківській області не встановлено... Використання табельної вогнепальної зброї інспектором роти №5 батальйону №4 управління патрульної поліції в Харківській області лейтенантом поліції Олександром Ростовським визнано правомірним», - йдеться у відповіді директора департаменту комунікації Нацполіції Ярослава Тракала на інформаційний запит агентства «Інтерфакс-Україна».

У документі також повідомляється, що на базі тренінгових центрів головних управлінь Нацполіції в областях і Києві будуть організовані та проведені додаткові заняття з тактичної підготовки поліцейських. Крім того, забезпечено чергування в цілодобовому режимі груп швидкого реагування серед працівників підрозділі особливого призначення з відповідним екіпіруванням.

Як повідомляла «Судово-юридична газета», в ніч на 20 серпня невідомий чоловік влаштував стрілянину біля Харківської міськради і поранив охоронця, а потім і одного з патрульних поліцейських, які приїхали за викликом. Поліцейський Дмитро Кирієнко помер, незважаючи на зусилля медиків. Охоронця було госпіталізовано до лікарні швидкої і невідкладної допомоги. Його стан оцінюється як вкрай важкий.

Поліцейські з табельної зброї поранили того, хто стріляв. Від отриманих поранень зловмисник помер.

21 серпня поліція заявила, що особу стрільця встановлено. Це Олександр Поярков 1971 р. н. За даними правоохоронців, 19 серпня, перед поїздкою до міськради, О. Поярков застрелив свою дружину. Чоловік був дуже п'яним - в крові виявили 5 проміле алкоголю.

Згодом, як ми повідомляли, Президент України Петро Порошенко посмертно нагородив орденом вбитого в Харкові поліцейського. У Дмитра Кирієнка залишилась дружина і маленька донька. Родині загиблого пообіцяли виплатити 1,5 млн гривень.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України