В одному з міст України тарифи на опалення зростуть на 72%

12:17, 9 ноября 2018
Ціна зросте до 53 гривень за квадратний метр.
В одному з міст України тарифи на опалення зростуть на 72%
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

В Одесі планують підвищити тарифи на теплопостачання для населення до рівня 53 грн за квадратний метр (на 72%). Про це повідомляє УНІАН із посиланням на офіційний сайт міста.

Комунальне підприємство "Теплопостачання міста Одеси" переглянуло тарифи. Планується підвищити ціни для мешканців житлових будинків без лічильників з 30,76 грн за кв.метр до 52,92 грн за кв.метр.

У свою чергу для мешканців будинків з будинковими та квартирними лічильниками теплової енергії тарифи зростуть на 54% (з 1,229 тис. грн за 1 Гкал до майже 1,889 тис. грн).

У компанії пояснюють: чинний тариф на теплопостачання не прогнозує зміни цін на покупні енергоносії та витрати на оплату праці. Природний газ подорожчає на 23%, тариф на електроенергію на 18%, а послуги водопостачання у 2,1 рази. Також планується зростання середньої заробітної плати в 1,9 рази.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета», що у Кабінеті міністрів розповіли, як підвищення тарифів на газ вплине на одержувачів субсидій. Уряд запевняє, що субсидіанти не відчують на собі змін ціни на блакитне паливо.

Крім того, у квітні 2019 року в Україні буде введена абонплата на газ. Його вартість фактично буде розділена на дві складові, одну з них прив'яжуть до потужності лічильника.

Абонентська плата в квартирі з газовою плитою може скласти 11,5 грн на місяць, а для сім'ї, що живе в будинку, який опалюється газом, вона може скласти 57,4 грн.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області