Вибухи на військових складах: 20 генералів понесли покарання

05:00, 12 ноября 2018
Міністр оборони розповів про те, які висновки зробили у відомстві після чергової трагедії на військовому сховищі.
Вибухи на військових складах: 20 генералів понесли покарання
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Понад 75 військових, серед яких понад 20 генералів, притягнули до відповідальності через вибухи, що відбувалися на складах боєприпасів за останні три роки. Про це в інтерв'ю «5 каналу» розповів міністр оборони Степан Полторак.

За його словами, станом на 2014 рік більшість арсеналів мали би бути закриті через проблеми з фінансуванням, а відновити все і на повну – це шалені гроші.

Однак, за словами міністра, є й інша проблема – після звільнень та розслідувань нині існує не тільки нестача коштів для охорони режимних об'єктів, але і брак кадрів, які би погодилися взяти на себе відповідальність, усвідомлюючи нестачу коштів.

«Після тих подій, які відбувалися у нас, починаючи від Сватово, ми багато чого змінили. І до відповідальності притягували. Я притягнув 75 людей до відповідальності, зокрема – понад 20 генералів. Це призвело до іншої проблеми – зараз ніхто не хоче займати ці посади. Чому? Тому що немає гарного фінансового ресурсу. За сучасних умов забезпечити надійну охорону бази арсеналу дуже важко», – констатував Полторак.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідство оприлюднило основну версію щодо причини вибухів на військових складах біля Ічні Чернігівської області. За версією прокуратури, на склади проникли невідомі і встановили вибухівку.

Нагадаємо, що в ніч на 9 жовтня почалася велика пожежа і детонація боєприпасів на артилерійських складах поблизу Ічні в Чернігівській області.

З зони можливого ураження було організовано евакуацію населення. До цього був залучений автотранспорт. Всього евакуювали близько 10 тисяч осіб.

Згодом міністр оборони України Степан Полторак заявив, що за вибухи боєприпасів в Ічні було притягнуто до відповідальності 24 військовослужбоців, включаючи генералів і полковників. Полторак підкреслив, що в цьому році з державного бюджету було виділено 13 млн гривень конкретно на укріплення та модернізацію арсеналу в Ічні.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України