НАЗК взялося за нардепа-криптовалютника

11:45, 21 ноября 2018
Депутат здійснював різноманітні операції з біткоїном.
НАЗК взялося за нардепа-криптовалютника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК за результатами повної перевірки декларації народного депутата виявило ознаки кримінального правопорушення — незаконного збагачення, передає прес-служба Агентства.

Зазначається, що ще двоє посадовців подали недостовірні відомості на суму понад 250 прожиткових мінімумів. Обґрунтовані висновки щодо виявлення ознак правопорушень затверджені на засіданні Національного агентства та направлені до НАБУ та Нацполіції.

Висновки складено стосовно народного депутата Дмитра Голубова, депутата Селидівської міської ради Донецької області Артура Мірумяна та головного лікаря комунального закладу «Вишгородська районна центральна лікарня» Івана Клюзка.

Дмитро Голубов у декларації за 2016 рік задекларував власні та дружини грошові активи на загальну суму в гривневому еквіваленті 14 166 058 гривень, законність походження яких не підтверджено доказами. Депутат пояснив наявність коштів здійсненням різноманітних операцій з криптовалютою «біткоїн», однак жодних документів, які б підтверджували відповідні факти, не надав.

Артур Мірумян, подаючи декларацію за 2017 рік, не вказав частку нежитлового приміщення вбудовано-прибудованого громадсько-культурного центру, автомобіль дружини, а також недостовірно задекларував отриманий від різних джерел дохід. Загалом встановлено зазначення депутатом недостовірних відомостей на суму 2 243 835 гривень.

Обґрунтовані висновки щодо депутатів направлені до НАБУ.

Іван Клюзко у декларації за 2016 рік не вказав 2 земельні ділянки, що належать йому, садовий будинок, водний транспортний засіб, власну заробітну плату. Крім того, посадовець не вказав дружину як члена своєї сім’ї та відповідно її активи: 3 земельні ділянки, 2 квартири, автомобіль, отриманий у звітному році дохід. Загалом встановлено зазначення недостовірних відомостей на суму 1 804 860 гривень.

Відповідний обґрунтований висновок направлено до Національної поліції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Додамо, співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції направили до суду 14 адміністративних протоколів за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

 

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва