НАЗК взялося за посадовців, які відмовились подавати декларації

13:29, 23 ноября 2018
Усього було виявлено 14 випадків.
НАЗК взялося за посадовців, які відмовились подавати декларації
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК виявило ознаки кримінальних правопорушень — умисного неподання декларацій 14-ма особами. Обґрунтовані висновки щодо даних епізодів Агентство направило в прокуратуру та Національну поліцію, передає прес-служба відомства.

Серед осіб, що не подали передбачені ЗУ «Про запобігання корупції» декларації (щорічні, перед/після звільнення), посадові особи територіальних органів ДСНС, територіальних управлінь патрульної поліції, виконавчої служби, юстиції, ПФ, установ Державної кримінально-виконавчої служби, органів судової влади.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність подати декларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАЗК та ДФС підписали протокол про порядок автоматизованого обміну інформацією.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 12 протоколів про адміністративні правопорушення: за фактами несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни у майновому стані, а також несвоєчасного подання декларацій. Два з цих протоколів складені стосовно народного депутата України.

Додамо, співробітники Національного агентства з питань запобігання корупції направили до суду 14 адміністративних протоколів за фактами порушень встановлених законом термінів подання декларацій та повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва