Розгляд справи про видачу паспорта-книжечки зірвали активісти у Дніпропетровській області

12:47, 11 декабря 2018
Громадяни кричали про незаконність суду, як державної установи, та звинувачували колегію суддів у недотриманні Законам України.
Розгляд справи про видачу паспорта-книжечки зірвали активісти у Дніпропетровській області
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегія суддів Третього апеляційного адміністративного суду 10 грудня не змогла розглянути справу за апеляційною скаргою ГУ ДМС України в Дніпропетровській області через активістів, які зірвали розгляд даної справи. Про це повідомляє прес-служба суду.

У повідомленні відмічено, що державна структура подала апеляцію на рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду, який зобов’язав Міграційну службу видати громадянину Акулову паспорт у вигляді книжечки, з проставленою відміткою місця проживання без використання цифрового ідентифікатора особи та автоматизованої обробки персональних даних.

«Розглянути скаргу та винести законне рішення судді ТААСу так і не змогли, бо ж громадяни Акулов В.В., Акулова Є.Ф., Палагута Н.А. та Філіпенко С.В. зірвали судове засідання. Так як справа стосувалася неповнолітньої особи, громадяни Палагута Н.А. та Філіпенко С.В. бажали виступити представниками сім’ї Акулових. Вони надали довіреність про представництво інтересів громадян Акулових», — підкреслили у повідомленні.

Громадяни Палагута Н.А., Філіпенко С.В. та громадяни Акулови почали кричати про незаконність суду, як державної установи, та звинувачувати колегію суддів у недотриманні Законам України, в грубій формі вимагати посвідчення суддів та документи, які дозволяють їм слухати цю справу.

Через перешкоджання громадянами Акуловим В.В., Палагутою Н.В. та Філіпенко С.В. нормальній роботі колегії, судді не мали змоги перейти до розгляду справи по суті і їм довелося оголосити перерву в судовому засіданні з розгляду апеляційної скарги Головного управління ДМС України у Дніпропетровській області по справі 804/3539/17 до 10:00 години 14 січня 2019 року.

Та якби громадяни Акулов В.В., Акулова Є.Ф., Палагута Н.А. та Філіпенко С.В. не зірвали судове засідання своєю некоректною поведінкою, то справа була б розглянута по суті і колегія суддів могла б винести судове рішення.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Велика Палата ВС 19 вересня 2018 року розглянула апеляційну скаргу громадян Наталії Дегтяр, Бориса Ференс і Лідії Ференс на рішення КАС ВС від 26 березня 2018 року у зразковій справі за позовом Н. Дегтяр до Коростенському районному відділу Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області про визнання протиправним відмови у видачі паспорта громадянина України у вигляді книжечки та зобов'язання видати його.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Сергій Дячук
    Сергій Дячук
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Юлія Черняк
    Юлія Черняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді