В Окружному адмінсуді пояснили підстави прийняття рішення по Насірову

17:29, 11 декабря 2018
Підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Романа Насірова з посади голови ДФС, а саме — обставин його подвійного громадянства, та порушення процедури його звільнення.
В Окружному адмінсуді пояснили підстави прийняття рішення по Насірову
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний адміністративний суд міста Києва розглянув по суті адміністративну справу за позовом Романа Насірова до Кабінету міністрів України та Державної фіскальної служби України, розгляд якої тривав з лютого 2018 року.

Так, рішенням суду від 11 грудня 2018 року адміністративний позов було задоволено повністю. Зокрема, визнано протиправним та незаконним Розпорядження Кабінету міністрів України від 31 січня 2018 року «Про звільнення Насірова Р.М. з посади голови Державної фіскальної служби України».

Як пояснили в Окружному адміністративному суді, підставою прийняття такого рішення стало недоведення відповідачами наявності підстав для звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби України, а саме — обставин його подвійного громадянства, та порушення процедури його звільнення.

Політик Андрій Журжій в коментарі «Судово-юридичній газеті» зазначив наступне: «Сьогодні Окружний адміністративний суд міста Києва скасував розпорядження КМУ про звільнення Насірова Р.М. з посади голови ДФС України, зобов'язав поновити його і виплатити упущений заробіток. Повне рішення суду поки відсутнє, але представник Насірова Р.М. в суді повідомив, що просить поновити з причини порушення процедури при звільненні.

Судячи з поведінки одного з колегії суддів, суд сумнівався в достовірності факту існування в екс-голови ДФС України громадянства Об'єднаного Королівства.

Дивує поведінка представників КМУ та ДФС України у цій справі. На майже всі запитання суду та представника Насірова Р.М. відповідей вони фактично не надавали, а вказували, що інформацією не володіють, але посилалися, що така інформація міститься в тому чи іншому департаменті їх органу».

Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Рассмотрение законопроекта о мобилизации: электронный учет, пересмотр лиц с инвалидностью и другие правки — прямой эфир на Право ТВ
Сегодня день рождения празднуют
  • Віталій Файдюк
    Віталій Файдюк
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Михайло Дармін
    Михайло Дармін
    суддя Центрального апеляційного господарського суду
  • Олександр Шляхтицький
    Олександр Шляхтицький
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду