НАЗК виявило чергові порушення у фінансових звітах політичних партій

10:14, 22 декабря 2018
Усього було затверджено 46 висновків.
НАЗК виявило чергові порушення у фінансових звітах політичних партій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

14 грудня на своєму засіданні Національне агентство з питань запобігання корупції затвердило 46 висновків за результатами аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (далі — Звіт) за ІІІ квартал 2018 року. За результатами аналізу виявлено порушення у звітах 8 політичних партій, передає прес-служба НАЗК.

Факти порушень встановленого порядку або строків подання Звіту політичної партії виявлені у Звітах політичних партій «Республіка», Всеукраїнська політична партія «Екологія та соціальний захист», Партія регіонів, «Малого та середнього бізнесу України», Всеукраїнське об’єднання «Громадський контроль», Всеукраїнське об’єднання «Народні герої», Слов’янська партія та Українська народна партія. Вказані порушення передбачають адміністративну відповідальність за статтею 212-21 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Переважна більшість із затверджених Національним агентством 46 висновків є висновками за Звітами політичних партій, які не здійснювали діяльність у звітному періоді. Так, не проводили діяльність, пов’язану з виконанням статутних зобов’язань, 40 політичних  партій.

Всього за ІІІ квартал 2018 року до Національного агентства надійшли 276 звітів політичних партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру (до попередньої кількості анонсованих  274 звітів додано Звіти двох партій, що надійшли з порушенням строків подання). Рішення про затвердження перших 102 висновків було прийняте на засіданні Національного агентства 7 грудня 2018 року.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки умисного неподання декларацій 9-ма посадовими особами. Обґрунтовані висновки щодо цього Національне агентство направило до територіальних органів Нацполіції для здійснення досудового розслідування.

Крім того, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки кримінального правопорушення у трьох звітах політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру у 2018 році.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України