Депутата та чиновники: НАЗК виявило ознаки умисного неподання декларацій

11:47, 21 декабря 2018
Усі документи НАЗК вже направило до Нацполіції.
Депутата та чиновники: НАЗК виявило ознаки умисного неподання декларацій
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки умисного неподання декларацій 9-ма посадовими особами. Обґрунтовані висновки щодо цього Національне агентство направило до територіальних органів Нацполіції для здійснення досудового розслідування, передає прес-служба НАЗК.

Так, під час контролю своєчасності подання декларацій встановлено, що п’ять депутати місцевих рад у Вінницькій та Миколаївській областях не подали декларації після звільнення за 2017 рік, а голова районної ради Київської області, припинивши повноваження у цьому ж році, не подала декларацію перед звільненням.

Також встановлено, що три посадові особи установ Державної кримінально-виконавчої служби не подали декларації після звільненням.

Національне агентство згідно з законодавством повідомляло посадовцям, щодо яких затвердженні обґрунтовані висновки, про необхідність податидекларації протягом 10-ти днів з дня отримання таких повідомлень. Однак, незважаючи на їх отримання, посадовці декларації не подали.

НАЗК нагадало, відповідальність за умисне неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачена статтею 366-1 Кримінального кодексу.

Загалом з початку 2018 року НАЗК направило до правоохоронних органів 149 обґрунтованих висновків щодо неподання посадовцями декларацій. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, НАЗК направило до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 10-ти посадовців за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо несвоєчасного подання декларацій та не повідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни  у майновому стані.

 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України