Судді, прокурори та депутати: НАЗК направило до суду адмінпротоколи

10:37, 19 декабря 2018
Усього було складено 11 протоколів.
Судді, прокурори та депутати: НАЗК направило до суду адмінпротоколи
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

НАЗК направило до суду 11 протоколів про адміністративні правопорушення, складених стосовно 10-ти посадовців за недотримання вимог Закону України «Про запобігання корупції» щодо несвоєчасного подання декларацій та не повідомлення або несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни  у майновому стані, передає прес-служба Національного агентства.

Так, 2 протоколи складено стосовно судді Рівненського апеляційного господарського суду Юлії Мамченко за несвоєчасне повідомлення про суттєві зміни у майновому стані у зв’язку з придбанням квартири вартістю 2107303,00 грн. та земельної ділянки вартістю 176714, 96 грн. Таким чином, вчинила адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією, відповідальність за яке передбачено частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Ще один протокол складено стосовно прокурора Київської місцевої прокуратури № 8 Дениса Климова, який подав завідомо недостовірні відомості у розділі 11 «Доходи, у тому числі подарунки» декларації за 2016 рік на суму 225 000,00 грн, що відрізняється від достовірних на суму 140,62 прожиткових мінімумів, що свідчить про наявність ознак адміністративного правопорушенням пов’язаного з корупцією, передбаченого частиною четвертою статті 172-6 КУпАП.

Також складено 2 протоколи про адміністративне правопорушення стосовно депутата Віто-Поштової сільської ради Петра Пекарського, який не повідомив про суттєві зміни в майновому стані після отримання доходу в сумі 3 242 559 грн та депутата Запорізької міської ради Віталія Тишечка, який несвоєчасно повідомив про суттєві зміни в майновому стані у зв’язку з набуттям у власність об’єкта нерухомого майна. Відповідальність за такі правопорушення передбачена частиною другою статті 172-6 КУпАП.

Також за несвоєчасне без поважних причин подання щорічної декларації складено протоколи стосовно шести посадовців. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, навіщо НАЗК проводить експертизу законопроектів про адвокатуру.

Крім того, НАЗК направило до суду адмінпротоколи щодо порушення 11-ма суб’єктами декларування термінів подання декларацій та неподання/несвоєчасного подання повідомлень про суттєві зміни у майновому стані.

Також нам стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції внесло 3 приписи про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.

Додамо, НАЗК з питань запобігання корупції на засіданні 14 грудня прийняло рішення про затвердження результатів повних перевірок декларацій 14-ти посадових осіб, а також розпочало такі перевірки щодо 7-ми осіб.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Андрій Іванов
    Андрій Іванов
    суддя Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області
  • Галина Бондаренко
    Галина Бондаренко
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Ольга Кролевець
    Ольга Кролевець
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Сергій Стефанишин
    Сергій Стефанишин
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області