Суд просять скасувати державну реєстрацію політичної партії

13:21, 28 января 2019
Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження.
Суд просять скасувати державну реєстрацію політичної партії
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

До Окружного адміністративного суду міста Києва надійшов позов від Житомирської обласної організації політичної партії «Справедливість»  до Міністерства юстиції України, третя особа – політична партія «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість», передає прес-служба суду.

 Позивач просить суд визнати протиправними дії щодо реєстрації ПП «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» та скасувати державну реєстрацію даної політичної партії. Як зазначає позивач, відповідно до Закону України «Про політичні партії в Україні» найменування політичної партії, її символіка не повинні збігатися з найменуванням чи символікою іншої (зареєстрованої) політичної партії. На думку позивача, найменування політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»  збігається з найменуванням політичної партії «Справедливість», що була зареєстрована ще у травні  2000 року.

Наразі суд вирішує питання про відкриття провадження у даній адміністративній справі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що колишнього главу СБ України Валентина Наливайченка допитували у гучній кримінальній справі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва