Українці сплатили понад 4 млрд гривень за оформлення автомобілів на єврономерах

13:44, 1 февраля 2019
Найбільше транспортних засобів оформили у місті Києві.
Українці сплатили понад 4 млрд гривень за оформлення автомобілів на єврономерах
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За митне оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією громадяни вже сплатили понад 4,1 млрд гривень. Кількість оформлених з 25 листопада 2018 року по 31 січня 2019-го (включно) транспортних засобів складає понад 65 тис. шт., передає прес-служба ДФС.

Зазначається, що це автівки, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів та перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту.

Найактивніше громадяни оформлюють транспортні засоби у місті Києві — майже 10,8 тис. автомобілів, Волинській — 8,7 тис. та Чернівецькій — понад 6 тис. областях.

Із загальної кількості розмитнених авто майже 55 тис. — це ті, які перебували на митній території України з порушенням вимог Митного кодексу України. За них власники добровільно сплатили 467 млн грн (8500 за кожне авто). Це звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання вимог митних режимів при ввезенні транспортного засобу з іноземною реєстрацією, строки та умови ввезення якого не дотримані.

Тільки минулої доби (31 січня) громадяни оформили майже 3,4 тис. автомобілів, за які сплачено майже 212 млн грн.

У ДФС нагадали, що 22 лютого 2019 року спливає термін пільгового періоду застосування ставки акцизного податку (коефіцієнт 0,5) для митного оформлення автомобілів з іноземною реєстрацією. Після цього власники таких автівок будуть сплачувати акцизний податок за повною ставкою. Наразі це передбачено чинним законодавством.

Тому ДФС звертає увагу всіх власників автомобілів з іноземною реєстрацією: не чекайте останніх днів, а вчасно оформлюйте свої транспортні засоби.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що користування або розпорядження транспортними засобами особистого користування, які ввезені з метою транзиту через митну територію України, не є адміністративним правопорушенням, передбаченим у ч. 2 ст. 469 Митного кодексу України. Такого висновку дійшов Верховний Суд, розглянувши в касаційному порядку позов фізичної особи до митниці про скасування постанови, якою позивача визнано винним у вчиненні порушення митних правил, передбачених ч. 2 ст. 469 МК України, та накладено штраф в 8500 гривень.

Крім того, у Третьому апеляційному адміністративному суді відбулося відкрите судове засідання за апеляційною скаргою Одеської митниці ДФС на рішення Мелітопольського міськрайонного суд Запорізької області, який скасував штраф митного платежу для громадянина К.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки