Справа бразильського найманця Лусваргі: суд допитав «кіборга»

17:29, 14 февраля 2019
Боєць ЗСУ упізнав обвинуваченого як учасника не передбачених законом збройних формувань.
Справа бразильського найманця Лусваргі: суд допитав «кіборга»
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У четвер, 14 лютого, у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулось чергове засідання у провадженні за обвинуваченням громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Лусваргі в участі у терористичних організаціях та не передбачених законом збройних формуваннях. Про це передає прес-служба прокуратури Києва.

«У даному судовому засіданні суд допитав двох свідків обвинувачення, у тому числі військовослужбовця ЗСУ, який був учасником бойових дій під Донецьким аеропортом.

Вказаний свідок упізнав обвинуваченого як учасника не передбачених законом збройних формувань під час бойових дій, що мали місце поблизу Донецького аеропорту у 2015 році», — йдеться у повідомленні.

Після завершення допиту свідків обвинувачений заявив клопотання про заміну захисника, яке суд задовольнив.

Наступне судове засідання призначено на 28 лютого 2019 року о 14 годині 30 хвилин. Судом заплановано допит обвинуваченого, після чого судове засідання буде відкладено для підготовки сторін до судових дебатів.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 4 травня в Києві біля посольства Бразилії затримали Рафаеля Лусваргі, який раніше воював у складі бойовиків так званої «ДНР» на Донбасі проти Збройних сил України.

Крім того, у Павлоградському міськрайонному суді Дніпропетровської області відбулось чергове засідання у справі за обвинуваченням громадянина Федеративної Республіки Бразилія Рафаеля Маркуса Лусваргі в участі в терористичних організаціях та не передбачених законом збройних формуваннях.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду