Брали хабарі: у справі колишньої судді та екс-заступника прокурора є нові деталі

18:50, 14 февраля 2019
Суд переніс засідання у зв'язку із клопотанням обвинуваченої та її захисників.
Брали хабарі: у справі колишньої судді та екс-заступника прокурора є нові деталі
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Слов’янському міськрайонному суді Донецької області планувався судовий розгляд кримінального провадження про обвинувачення колишньої судді Сєвєродонецького міського суду та колишнього заступника прокурора Сєвєродонецька Луганської області. Про це повідомляє прес-служба САП.

«Вказаним особам інкриміновано отримання 6 тис. доларів США неправомірної вигоди за ухвалення вироку з іспитовим строком щодо двох осіб, обвинувачених у незаконному обігу наркотиків. Крім того, колишній заступник прокурора міста додатково обвинувачується у зловживанні з цією метою впливом на прокурора — публічного державного обвинувача у цьому провадженні та у незаконному зберіганні бойових припасів. Однак заплановане судове засідання не відбулось у зв'язку із клопотанням обвинуваченої та її захисників», — йдеться у повідомленні.

Наступне засідання відбудеться 22 лютого 2019 року.

У САП додали, що обвинувальний акт у цьому кримінальному провадженні до суду було передано у березні 2016 року. Це був перший обвинувальний акт, переданий до суду прокурорами САП. 

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишнього судді Господарського суду Івано-Франківської області, викритого на хабарництві.

Крім того, Заводський районний суд Миколаєва за клопотанням прокурорів САП продовжив дію запобіжних заходів у вигляді домашнього арешту з покладенням обов’язків, передбачених п. 5 ст. 194 КПК України, обвинуваченим в отриманні неправомірної вигоди у розмірі 500 тис. гривень, судді Малиновського районного суду  Одеси та його пособнику.

Додамо, що співробітники СБУ спільно з генеральною інспекцією ГПУ викрили на систематичних хабарах заступника керівника однієї з міських прокуратур Київської області.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області