Збував наркотики: у Миколаївській області судитимуть поліцейського

12:55, 2 марта 2019
Копу загрожує покарання строком до 12 років.
Збував наркотики: у Миколаївській області судитимуть поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у м. Миколаєві, завершили досудове розслідування стосовно оперативника одного з відділів поліції, обвинуваченого у збуті амфетаміну у складі організованої групи. Про це передає прес-служба Бюро.

За результатами досудового розслідування встановлено, що оперативний співробітник одного з райвідділів поліції Головного управління Нацполіції у Миколаївській області створив та очолив організовану групу, що займалася збутом амфетаміну.

До організованої групи, окрім оперуповноваженого поліцї, входив його товариш, з яким він служив у зоні проведення Операції об’єдананих сил, та місцевий мешканець.

Наркотичні речовини члени групи зберігали в арендованому гаражі, а клієнтів на товар шукали серед знайомих, оскільки мали дружні контактакти в колах наркозалежних. Незаконний бізнес працював приблизно півроку.

Слідчі теруправління ДБР у м. Миколаєві задокументували 10 фактів збуту наркотичних речовин, зокрема, безпосередньо працівником поліції.

У разі доведення вини, членам організованої групи за незаконний збут наркотичних речових (ч.3 ст. 307 Кримінального кодексу України) загрожує покарання строком від 9 до 12 років.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Державного бюро розслідувань затримали адвоката директора державного підприємства за надання неправомірної вигоди. Чоловік запропонував співробітникам управління захисту економіки неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США за вчинення дій в інтересах свого клієнта.

Крім того, оперативники управління захисту економіки в Полтавській області та слідчі прокуратури Київської області зібрали матеріали щодо протиправної діяльності групи осіб, які налагодили систему отримання «відкатів» з суб’єктів господарювання.

Додамо, слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва департаменту процесуального керівництва за слідчими ДБР Генеральної прокуратури України затримали двох осіб під час одержання 9 тис. доларів США неправомірної вигоди за вплив на посадовців Міністерства аграрної політики та продовольства України.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва