Вимагали хабарі: в Сумах затримали начальників райвідділу та сектора поліції

13:42, 5 марта 2019
Керівники районної Нацполіції та патрульної поліції у змові налагодили систематичне отримання хабарів.
Вимагали хабарі: в Сумах затримали начальників райвідділу та сектора поліції
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Співробітники департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції у Сумах викрили начальника одного з місцевих райвідділів поліції, а також начальника сектора реагування патрульної поліції. За даними слідства, чоловіки систематично вимагали та отримували хабарі. Про це у понеділок, 4 березня, повідомила прес-служба ДВБ Національної поліції.

Як повідомляється, про незаконну діяльність двох поліцейських високопосадовців працівникам ДВБ стало відомо ще в 2018 році. З того часу правоохоронці документували злочини керівників місцевої поліції. Як стало відомо слідству, чоловіки систематично вимагали та отримували хабарі від громадян в обмін на непритягнення до кримінальної чи адміністративної відповідальності.

Начальник сектора патрульної поліції був затриманий у момент отримання чергової винагороди в розмірі 5 тисяч грн. У подальшому були затримані інші фігуранти справи — керівник районного відділу поліції та ще один поліцейський.

Відкрите кримінальне провадження за ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України. Трьом чоловікам оголошені підозри, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує до десяти років позбавлення волі.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що в Білій Церкві було затримано оперуповноваженого карного розшуку місцевого міськвідділу поліції. Правоохоронець вимагав та отримав 3 тисячі доларів США за непритягнення чоловіка до кримінальної відповідальності.

Також ми повідомляли, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції м. Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого.

Ще раніше ДБР на хабарі затримало керівника одного з Регіональних сервісних центрів МВС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська