Підвищення пенсій: у Кабміні зробили важливу заяву

15:30, 6 марта 2019
Це тільки початок зростання рівня пенсійного забезпечення українців.
Підвищення пенсій: у Кабміні зробили важливу заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко наголосив, що індексація пенсій, яка здійснюється в березні цього року, — це не останнє підвищення виплат, а тільки початок зростання рівня пенсійного забезпечення українців. Про це він сказав в ефірі каналу «NewsOne».

«Сьогодні ми знаходимось у стадії реформування пенсійної системи. Цей процес був розпочатий у жовтні 2017 року, і зараз, із 1 березня, коли здійснюється перерахунок пенсій, відбувається лише один із етапів пенсійної реформи», — зазначив він, наголосивши, що відтепер перерахунок пенсій буде відбуватися автоматично і регулярно. «Тобто це лише початок, це не останнє підвищення пенсій», — підкреслив віце-прем’єр-міністр.

Розенко також зауважив, що весь додатковий ресурс, який отримуватиме Пенсійний фонд України, буде спрямовуватися на підвищення пенсійних виплат, так само, як це відбулося у зв’язку з надходженням додаткових коштів від пільгового розмитнення автомобілів на єврономерах.

«Наприкінці минулого року був ухвалений закон про розмитнення автомобілів на єврономерах, відповідно до якого всі платежі від розмитнення автомобілів у цей пільговий період зараховувались Пенсійному фонду. 22 лютого закінчився пільговий режим розмитнення, і ми побачили, що є додатковий ресурс Пенсійного фонду, частина якого піде на проведення поточної індексації, а понад 4,5 млрд грн понадпланових надходжень Пенсійного фонду будуть використані якраз для додаткових виплат тим пенсіонерам, які мають значний трудовий стаж, але не зі своєї вини виходили на пенсію з маленьких зарплат і тому мають мізерні пенсії. Очевидно, що ці додаткові кошти, які надійшли на рахунки Пенсійного фонду, потрібно використати для сплати пенсій, а не сидіти і чекати поки завершаться вибори. Людям кошти потрібні вже зараз», — сказав він.

Віце-прем’єр-міністр також додав, що пенсійна система України стане повністю справедливою, коли в повному обсязі запрацює трирівнева пенсійна система. «Коли українці почнуть отримувати пенсію не з одного джерела, як зараз, а з 3 джерел: солідарної системи, накопичувального рівня і недержавного пенсійного страхування», — зазначив віце-прем’єр-міністр.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що Порошенко розкрив подробиці зростання розміру пенсій в березні.

Також ми повідомляли, кому додадуть найменшу кількість грошей до пенсії.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Інна Вітюк
    Інна Вітюк
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Олексій Огурцов
    Олексій Огурцов
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Федорчук
    Андрій Федорчук
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Наталія Шевченко
    Наталія Шевченко
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва