Президентські перегони: оприлюднили новий рейтинг кандидатів

11:20, 12 марта 2019
Гриценко й Тимошенко зміцнили свої позиції.
Президентські перегони: оприлюднили новий рейтинг кандидатів
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Лідером президентських перегонів залишається Володимир Зеленський, якого підтримують 24,7% тих, хто визначився та має намір голосувати.

Про це свідчить опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведене 1-7 березня.

Друге місце посідає Юлія Тимошенко (18,3%), третє — Петро Порошенко (16,8%).

За Анатолія Гриценка готові віддати свої голоси 10,3% респондентів, які визначилися, за  Юрія Бойка — 9,9%, за Олега Ляшка — 5,7%.

За Ігоря Смешка проголосували б 3,3%, за Олександра Вілкула та Євгенія Мураєва — по 2,7%.

За останній тиждень два кандидати зміцнили свої позиції. Анатолій Гриценко збільшив рейтинг із 7,7% до 10,3%, а Юлія Тимошенко — з 16,2% до 18,3%.

Відомо, що майже чверть громадян не визначилися з вибором кандидата.

Зеленський — лідер симпатій серед респондентів, які голосуватимуть вперше (це майже кожен десятий виборець кандидата), а також серед респондентів, які не часто голосують на виборах.

Серед респондентів, які завжди голосують, шоумен ділить першість із Тимошенко та Порошенком, також у цій категорії мають відносно кращі позиції Гриценко та Бойко.

Рівень довіри до кандидатів у президенти такий: Зеленський — 43%, Тимошенко — 28%, Гриценко — 26%, Порошенко — 24%, Ляшко — 19%, Бойко — 18%. При цьому найвищий рівень недовіри мають Порошенко (69%) й Ляшко (71%).

Однак 22% опитаних вважають, що наступним президентом буде Порошенко. У перемогу Тимошенко вірять 20%, а Зеленського — 18%.

Соціологи "Рейтингу" опитали 5000 осіб віком від 18 років за методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності — не більше 1,5%.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про основні аспекти голосування на дому.  Яким чином реалізувати своє виборче право та проголосувати 31 березня виборцеві, котрий за станом здоров’я не здатний потрапити до виборчої дільниці.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва