Копи обікрали чоловіка на вокзалі Запоріжжя: суд ухвалив вирок

14:54, 12 марта 2019
Вирок поки не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.
Копи обікрали чоловіка на вокзалі Запоріжжя: суд ухвалив вирок
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Інцидент трапився в ніч з 16 на 17 серпня 2016 року на вокзалі Запоріжжя. Поліцейські під час несення служби з метою перевірки документів підійшли до громадянина, який перебував у стані алкогольного сп’яніння, повідомляє прес-служба Комунарського районного суду.

Під час огляду сумки громадянина поліцейський виявив у ній кошти в іноземній валюті, після чого у нього виник умисел на заволодіння вказаними грошима, про що він повідомив свого колегу, який надав свою згоду на вчинення злочину. Вони повели потерпілого до кафе, розташованого на пероні залізничного вокзалу, де через деякий час, переконавшись, що чоловік через алкогольне сп’яніння перебуває у безпорадному стані, діючи умисно, таємно, за попередньою змовою, перевищуючи владу та службові повноваження працівника поліції, викрали з його сумки 53600 доларів США та 9840 євро.

Комунарський районний суд міста Запоріжжя призначив колишнім поліцейським покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна та з позбавленням права займати посади в правоохоронних органах України 3 роки.

Крім цього, чоловіки повинні будуть солідарно сплатити на користь потерпілого 33 050 доларів США та 5 370  євро майнової шкоди та по 20 000 гривень моральної шкоди.

Вирок поки не набрав законної сили і може бути оскаржений до апеляційної інстанції.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі Служби безпеки України разом зі співробітниками Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції затримали двох патрульних поліцейських у момент отримання хабара від водія, який керував автівкою у нетверезому стані.

Також ми повідомляли, що слідчі центрального апарату ДБР розслідують факт перевищення службових повноважень трьома працівниками патрульної поліції м. Києва, що призвело до тяжких наслідків — смерті потерпілого.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська