Вбивство ветерана АТО Сармата: у справі з'явився несподіваний поворот

07:10, 18 марта 2019
Дві кримінальні справи поєднали разом.
Вбивство ветерана АТО Сармата: у справі з'явився несподіваний поворот
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Кримінальне провадження про вбивство бердянського активіста Віталія Олешка (Сармата) об’єднали з іншим – про злочинне угрупування у Дніпрі.

Про це на засіданні суду сказав прокурор у справі Сармата Юрій Грицай

За його словами, дві кримінальні справи поєднали кілька днів тому. Спільним у них є злочинне угруповання, члени якого були учасниками вбивства Сармата. Мова йде про розбійний напад на родину Поплавських у Дніпрі 4 липня 2018 року. Підозра в розбої винесена чотирьом особам: Тарасу Мовчану, Денису Зеленкіну, Руслану Кузнєцову та Сергію Смірнову.

Саме ці особи, за словами заступника голови Нацполіції В’ячеслава Аброськіна, за кілька тижнів до вбивства Сармата виїзджали в Бердянськ. Вони спостерігали за Олешком і готували вбивство. Однак з невідомих причин повернулися в Дніпро. Згодом до Бердянська виїхала інша група: Артем Матюшин, Микола Ломака, Олександр Обухов і Максим Володимиренков. Саме вони наразі підозрюються у вбивстві Сармата.

«Ми вважаємо, що ці справи пов’язані. Що планувались вони одними й тими ж особами», – сказав прокурор Юрій Грицай.

Він додав, що за нападом на родину Поплавських порушено кілька кримінальних проваджень – зокрема, крім розбою, розслідується справа за статтями «Незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами» та «Бандитизм».

«На розбої (04.07.2018) використовувався пістолет, а на вбивстві (31.07.2018) – обріз. Справи об’єднали в цьому місяці», – зазначив Грицай.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала про вбивство ветерана АТО Сармата: показали відео затримання ймовірного вбивці. Затриманий у Львові підозрюваний по справі раніше був судимий.

Раніше ми повідомляли, що копи у Львові затримали можливого організатора вбивства Сармата.

Пізніше з’явилися перші подробиці про затриманогоКілька років тому 37-річний Віктор Власюк мав проблеми з законом — він серед білого дня влаштував у центрі Дніпра стрілянину, причому відео з гонитвою та стріляниною випадково зняли телевізійники.

Також ми повідомляли, що один із підозрюваних по справі Сармата лікувався у психіатричній лікарні. На момент трагедії він знаходився у стані психічного розладу.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді