Компенсація військовим за невикористану відпустку: ВС розгляне зразкову справу

14:10, 21 марта 2019
Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження.
Компенсація військовим за невикористану відпустку: ВС розгляне зразкову справу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

9 квітня 2019 року Верховний Суд у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду розгляне як зразкову справу за позовом до військової частини А1815. Про це передає прес-служба ВС.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач не провів із позивачем усіх розрахунків, зокрема щодо виплати грошової компенсації за невикористані календарні дні соціальної відпустки, передбаченої Законом України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», в період з оголошення мобілізації.

Позивач просить визнати таку бездіяльність військової частини протиправною та зобов'язати нарахувати й виплатити грошову компенсацію за невикористані календарні дні додаткової відпустки як учаснику бойових дій за період з 2015 року по 2018 рік, виходячи з грошового забезпечення станом на день звільнення з військової служби.

Доцільність розгляду цієї справи Верховним Судом як зразкової обґрунтовано необхідністю ухвалення зразкового рішення для формування єдиної судової практики вирішення цієї категорії спорів.

Верховний Суд вирішує зразкові справи за правилами спрощеного позовного провадження – без повідомлення сторін (ч. 5 ст. 290 КАС України).

Ухвала про відкриття провадження у зразковій справі від 18 березня 2019 року у справі №620/4218/18 (адміністративне провадження №Пз/9901/4/19).

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що 5 березня Шостий апеляційний адмінсуд не задовольнив скаргу Кабміну та залишив у силі рішення Окружного адмінсуду Києва у справі щодо визначення обмеженого переліку підстав для перерахунку пенсій військовим пенсіонерам.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області