Премія Коболєву: Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження

13:40, 25 марта 2019
Позивач просить суд визнати протиправною та скасувати повністю вимогу ДАСУ.
Премія Коболєву: Окружний адмінсуд Києва відкрив провадження
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Окружний  адміністративний суд міста Києва відкрив провадження і призначив на  13 травня  підготовче засідання в адміністративній справі  за позовом від ПАТ «НАК «Нафтогаз  України» до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву. Про це повідомляє прес-служба суду.

Нагадаємо, позивач просить суд визнати протиправною та скасувати повністю вимогу ДАСУ, у якій йдеться, зокрема, про те, що на порушення Постанови Кабінету міністрів  України «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» голові правління компанії Коболєву було виплачено премію у розмірі понад 228 мільйонів гривень. Також у даній  вимозі зазначено й про те, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ПАТ «НАК «Нафтогаз України», було встановлено порушення законодавства, зокрема, без підстав списано дебіторську заборгованість ПАТ «Газпром» на суму понад 11 мільйонів гривень, чим заподіяно збитків на зазначену суму.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що наглядова рада Нафтогазу рекомендує Кабінету міністрів України повторно призначити Андрія Коболєва головою правління компанії мінімум на рік — до 2020 року.

Крім того, ми писали, що наглядова рада НАК «Нафтогаз України» продовжила контракт з головою правління компанії Коболєвим і встановила йому місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді