Вбивство військового під Харковом: суд залишив під вартою одного з підозрюваних

18:56, 25 марта 2019
27-річного чоловіка вбили на замовлення 22-річної харків’янки.
Вбивство військового під Харковом: суд залишив під вартою одного з підозрюваних
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Колегією суддів Харківського апеляційного суду 25 березня розглянуто апеляційну скаргу захисника стосовно обраної 15-річному мешканцю міста Чугуєва, підозрюваному у замовному вбивстві військовослужбовця Віталія Черняка, запобіжного заходу. Про це повідомляє прес-служба судової влади.

В апеляційній скарзі захисником ставилося питання про обрання більш м’якого запобіжного заходу, не пов’язаного з триманням під вартою. Колегія суддів апеляційного суду відмовила у задоволенні апеляційної скарги захисника, залишивши обраний запобіжний захід без змін — тримання під вартою в умовах слідчого ізолятору.

Нагадаємо, чотирьом підозрюваним у вбивстві військовослужбовця, серед яких двоє неповнолітніх, ухвалами слідчих суддів районного суду обрані запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою в межах строку досудового розслідування, до 15 травня та 16 травня 2019 року включно.  

Органом досудового розслідування оголошено про підозру за ч. 2 ст.115 Кримінального кодексу України (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині, вчинене з корисливих мотивів, на замовлення, за попередньою змовою групою осіб).

Під підозрою за обставинами злочину — четверо осіб, серед яких п’ятнадцятирічний та шістнадцятирічний неповнолітні. До початку злочину підозрювані домовилися про спільне його виконання. У лісосмузі неподалік від військової частини, розташованої в місті Чугуєві, на замовлення 22-річної харків’янки троє підозрюваних мешканців Чугуєва вчинили умисне вбивство військового-контрактника, 27-річного Віталія Черняка, спричинивши жертві численні поранення ножами у різні частини тіла. Всі обставини вбивства вони фіксували на мобільний телефон та в подальшому продемонстрували замовниці.

З мотивами прийнятого колегією суддів рішення зацікавлені особи мають можливість ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що у Чугуєві Харківської області правоохоронні органи затримали групу підлітків, які підозрюються у вбивстві військовослужбовця-контрактника.

Після того стало відомо, що злочин підозрювані записували на відео.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді