Збив чоловіка на смерть і втік: в Харківській області затримали водія

13:35, 1 апреля 2019
Загиблим виявився 21-річний мешканець Красноградського району.
Збив чоловіка на смерть і втік: в Харківській області затримали водія
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Повідомлення про загиблого пішохода надійшло черговій службі Красноградського відділу поліції 31 березня близько опівночі. Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

Зі слів свідків, невідомий на автомобілі ВАЗ 2110 сріблястого кольору наїхав на чоловіка поблизу автовокзалу у місті Красноград та поїхав з місця події. Загиблим виявився 21-річний мешканець Красноградського району. 

«Поліцейські отримали орієнтування на автівку та розпочали його розшук. Автомобіль рухався на великій швидкості та на законні вимоги поліцейських зупинитися не реагував, тому було прийнято рішення про застосування табельної вогнепальної зброї. У результаті було пошкоджено колесо автомобіля, водій затриманий та доставлений до відділу поліції», — як повідомляє пре-служба.

Як з’ясувалося, 30-річний чоловік раніше неодноразово притягувався до відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Слідчим відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 8 років ув’язнення.

Зараз вирішується питання щодо затримання водія авто в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлення йому про підозру. Слідчі дії тривають.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» писала, що суд оголосив вирок водію маршрутки, який збив чоловіка на пішохідному переходіВодій проведе за ґратами три роки.

Також ми повідомляли, що батька із сином на швидкості «зніс» кросоверУ Полтаві на проспекті Миру 16 березня сталася дорожньо-транспортна пригода: позашляховик збив 37-річного чоловіка та 10-річного хлопця. 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Сегодня день рождения празднуют
  • Павло Григорович
    Павло Григорович
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва