Авторське право: Євросоюз ухвалив скандальну реформу

17:48, 15 апреля 2019
Противники реформи вважають, що вона призведе до обмеження свободи інтернету.
Авторське право: Євросоюз ухвалив скандальну реформу
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Країни ЄС остаточно схвалили реформу законодавства про захист авторських прав. Про це повідомляє DW.

Після тривалого узгодження позицій більшість країн ЄС, у тому числі Німеччина, 15 квітня проголосували за спірну реформу. У березні депутати Європейського парламенту вже підтримали першу за останні 20 років реформу законодавства про захист авторських прав.

Мета реформи — це  адаптувати законодавство до сучасних цифрових моделей і подбати про те, щоб видавництва, ЗМІ та працівники сфери мистецтва отримували адекватну винагороду за використання їх продукції. Особливі суперечки викликали два пункти — стаття 11 стаття 17.

Стаття 11 передбачає запровадження законодавчих норм, які зобов'яжуть Google та інші пошукові платформи платити за показ в інтернеті витягів зі статей та інших матеріалів.

Стаття 17 зобов'язує такі онлайн-платформи, як YouTube і Instagram платити працівникам сфери мистецтва та іншим власникам авторських прав за поширення їхніх пісень і відео.

Щоб виключити порушення, на такі платформи пропонують встановити фільтри — спеціальне програмне забезпечення, яке буде перевіряти контент на дотримання нових норм захисту авторських прав уже при вивантаженні контенту.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» розглядала питання наказного провадження у Вищому суді з питань інтелектуальної власності.

До того ж, ми писали, що свобода інтернету під загрозою. ЄС ухвалив реформу авторського права. 

Також ми писали про проблемні питання у розгляді справ з суміжних прав.

Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Telegram канал Sud.ua
Как остановить безосновательное давление на бизнес, выполняет ли свою роль прокуратура и эффективен ли институт следственных судей
Сегодня день рождения празднуют
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді