Виклик на допит Артема Ситника: Луценко зробив заяву

13:50, 10 мая 2019
Зазначається, що у Ситника «немає проблем щодо нібито його втручання у президентські вибори».
Виклик на допит Артема Ситника: Луценко зробив заяву
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Генеральний прокурор України Юрій Луценко прокоментував виклик на допит директора НАБУ Артема Ситника. Про це повідомила прес-секретар Генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook.

Юрій Луценко нагадав, що у березні отримав заяву про злочин від народного депутата Б.Розенблата, в якій вказувалося про нібито втручання директора НАБУ у хід виборів президента США. До заяви нардепа було долучене грудневе рішення Апеляційного суду м. Києва про те, що «Ситник неправомірно втручався у вибори президента США».

«Мені важко прокоментувати юридичну сторону цього питання, оскільки ми не знаємо жодної статті Кримінального кодексу України, яка б дала оцінку таким діям. Тим не менше, закон є закон, ми зареєстрували провадження, і Ситник допитується у зв’язку саме із цим, — зазначив генпрокурор і додав, що у Ситника немає проблем щодо нібито його втручання у президентські вибори: — Можливо вони лежать у моральній площині, але точно не в юридичній.

Проте розмови, нібито він хоче підтримати Гілларі Клінтон і не хоче підтримати Дональда Трампа, він вів на одній із мисливських баз відпочинку на території Рівненської області. Слідчі ДБР встановили, що за відпочинок своєї родини та родини друзів, за письмовими заявами працівників цього господарства, пан Ситник забув заплатити достатньо велику суму готівкою. Тому сьогодні він буде опитаний також і з цього питання. У разі відсутності документальних спростувань інформація про даний факт надійде до МВС для підготовки протоколу про корупцію. Бо коли чиновник отримує будь-які послуги, а хтось інший платить, наприклад, 100 тис. грн, то це називається неправомірною вигодою. Пан Ситник мав би це показати у декларації як подарунок, або ж краще заплатити самому», — зазначив генпрокурор.

За його словами, якщо пан Ситник не надасть документальних спростувань такої заяви працівників мисливського відпочинкового комплексу, він, очевидно, матиме справу із протоколом про корупцію, який виписується МВС і розглядається судом.

Також Сарган зазначила, що на початку допиту директор НАБУ заявив про те, що бажає давати покази власноруч (ч. 7 ст. 224 КПК), і для цього йому необхідний час для викладення показів власноруч та надання підтверджуючих покази документів.

«Заява відображена в протоколі, на цьому слідча дія завершена. Крім цього, А.Ситник зазначив, що на даний час при поставленні будь-яких запитань буде користуватись таким правом.

Складено протокол про попередження про нерозголошення даних досудового розслідування.

Тобто по суті допиту не відбулося.

Директор НАБУ залишив приміщення ГПУ одразу після спілкування із прокурором», — йдеться у повідомленні Сарган.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Генеральна прокуратура викликає директора Національного антикорупційного бюро України Артема Ситника на допит в рамках справи Державного бюро розслідувань.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області