Викрали та вибивали гроші: у справі зі зникненням киянина є подробиці

07:25, 18 мая 2019
Зловмисники вимагали від потерпілого 52 000 гривень.
Викрали та вибивали гроші: у справі зі зникненням киянина є подробиці
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

За процесуального керівництва Васильківського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури трьом особам, серед яких 34-річна жінка, повідомлено про підозру у вимаганні, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, за ч. 2  ст. 189 КК України, незаконному позбавленні волі, вчиненому з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб, за ч. 2 ст. 146 КК України, а також розбої.

Встановлено, що підозрювана вступила в злочинну змову з іншими особами з метою вимагання від потерпілого грошових коштів в сумі 52 000 гривень чи іншого цінного мана у відповідному еквіваленті. Реалізуючи свій злочинний умисел, підозрювані під’їхали на автомобілі до чоловіка, витягли його з власного авто та почали наносити удари по голові та тулубу, використовуючи предмети, заздалегідь привезені для нанесення тілесних ушкоджень. У подальшому чоловіка без його згоди посадили в автомобіль, на якому привезли до будинку підозрюваної в смт. Глеваха Васильківського району, де на її подвір’ї, продовжуючи погрожувати фізичною розправою та спричиненням тілесних ушкоджень, вимагали гроші. Після цього зловмисники примусили чоловіка написати боргову розписку про передачу належного йому автомобіля марки «ВАЗ 2105».

Правоохоронцями усіх трьох зловмисників було затримано та повідомлено про підозру у вчинені вказаних злочинів. Наразі прокуратурою підготовлено та скеровано до суду клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Встановлюються інші особи, які можуть бути причетними до вказаного злочину.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Шевченківський районний суд Києва обиратиме запобіжний захід підозрюваному у викраденні автівки поліцейських.

Крім того, у Києві викрили зухвалу шахрайську схему, завдяки якій зловмисники змогли «заробити» 10 мільйонів.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Половінкіна
    Наталія Половінкіна
    суддя Чернівецького апеляційного суду
  • Анатолій Ясельський
    Анатолій Ясельський
    суддя Святошинського районного суду міста Києва
  • Наталія Новікова
    Наталія Новікова
    голова Господарського суду Харківської області