Погорів на хабарі у $10 000: у Дніпрі затримали поліцейського

18:40, 24 мая 2019
Поліцейського затримали в порядку ст. 208 КПК України.
Погорів на хабарі у $10 000: у Дніпрі затримали поліцейського
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Полтаві, за оперативного супроводу Дніпропетровського управління департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції та головного відділу по боротьбі з корупцією СБУ в Дніпропетровській області задокументували факт вимагання коштів начальником відділу управління протидії наркотикам ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Про це повідомляє прес-служба Бюро.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює військова прокуратура Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України.

За попередньою інформацією, начальник міжрайонного відділу управління протидії наркотикам ГУНП в Дніпропетровській області вимагав 20 000 доларів США від громадянина за непритягнення його до кримінальної відповідальності за незаконний збут наркотичних речовин (ст. 307 Кримінального кодексу України).

24 травня після одержання першої частини коштів у сумі 10 000 доларів поліцейського затримали у порядку ст. 208 КПК України. Затриманому готується повідомлення про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України). Також слідчі готують клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини працівнику поліції загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що слідчі ДБР затримали ревізора-інспектора ДФС у Чернівцях під час отримання $700 хабара.

Крім того, на систематичних хабарах викрили заступника начальника відділу управління превентивної діяльності ГУНП у Києві.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки