Щомісяця вимагав гроші у наркозалежного: під Києвом затримали копа

15:26, 31 мая 2019
Незаконний дохід був організований правоохоронцями на постійній основі.
Щомісяця вимагав гроші у наркозалежного: під Києвом затримали копа
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Держбюро розслідувань, розташованого у Києві, проводять досудове розслідування щодо вимагання у наркозалежного неправомірної вигоди оперуповноваженими Узинського відділення поліції Білоцерківського відділу ГУ Нацполіції. Вказано, що процесуальне керівництво здійснює ГПУ. Про це йдеться на сайті ДБР.

За попередньою інформацією, співробітники поліції пообіцяли громадянину України не притягувати його до кримінальної відповідальності за винагороду в сумі 500 доларів США. Більше того, такий незаконний дохід був організований правоохоронцями на постійній основі.

Після передачі частини неправомірної вигоди оперуповноважених було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Кримінальне провадження розслідується за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років і з конфіскацією майна.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що на Запоріжжі судитимуть військового комісара, який сприяв ухилянту за 750 євро.

Також ми повідомляли, що у Києві два податківці погоріли на хабарі.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва