Пішов у «самоволку» і втратив зброю: у Вінниці військовий постане перед судом

14:40, 31 мая 2019
Військовому загрожує позбавлення волі на строк до трьох років.
Пішов у «самоволку» і втратив зброю: у Вінниці військовий постане перед судом
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, завершили розслідування щодо військовослужбовця, у якого через його легковажність вкрали автомат. Процесуальне керівництво здійснює військова прокуратура Вінницького гарнізону. Про це повідомляє прес-центр ДБР.

Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець самовільно залишив військову частину з метою тимчасового ухилення від проходження служби. Взявши з собою автомат АКС 74 з кількома магазинами, він поїхав до Вінниці. Перебуваючи в місті, військовослужбовець порушив правила зберігання зброї, залишивши без нагляду закріплений за ним автомат, який у подальшому викрав місцевий житель.

Військовослужбовець обвинувачується у втраті зброї, ввіреної йому для службового користування, внаслідок порушення правил зберігання, вчиненій в умовах особливого періоду (ч. 2 ст. 413 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що копу з Харкова повідомлено про підозру у незаконному зберіганні та продажу патронів.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України