Оскарження Регламенту ГРМЕ: суд перейшов до розгляду справи по суті

12:44, 24 июля 2019
Суд ухвалив завершити підготовче провадження.
Оскарження Регламенту ГРМЕ: суд перейшов до розгляду справи по суті
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У середу, 24 липня, відбулось підготовче засідання у справі за позовом до Громадської ради міжнародних експертів щодо визнання протиправним та нечинним її Регламенту, який затверджено 4 січня 2019 року. Про це повідомляє прес-служба ОАСК.

«Суд у підготовчому провадженні різними способами намагався з’ясувати місцезнаходження відповідача — Громадську раду міжнародних експертів для повідомлення про розгляд справи, однак на сьогодні така інформація досі не відома.

Суд ухвалив завершити підготовче провадження та перейти до розгляду справи по суті. Судове засідання у справі призначено на 28 серпня 2019 року», — йдеться у повідомленні суду.

У ОАСК також нагадали, що Громадська рада міжнародних експертів була утворена Вищою кваліфікаційною комісією суддів України як її допоміжний орган для сприяння їй у підготовці рішень з питань призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду України. Відповідно до ч. 12 ст.9 Закону України «Про Вищий антикорупційний суд України», організаційно-технічного забезпечення діяльності Громадської ради міжнародних експертів покладено на Державну судову адміністрацію.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що Громадська рада міжнародних експертів (ГРМЕ) завершила кваліфікаційне оцінювання кандидатів на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

Крім того, на короткому спільному брифінгу з керівництвом ВККС глава ГРМЕ сер Ентоні Хупер (Великобританія) і член Ради Тед Зажечні (Канада) розповіли про свої враження від участі в конкурсних процедурах і роботі з ВККС.

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва