Мер Києва Кличко звернувся до НАБУ через заяву Богдана

10:50, 1 августа 2019
24 липня Кабмін отримав листа від Офісу Президента з проханням направити подання про звільнення Кличка.
Мер Києва Кличко звернувся до НАБУ через заяву Богдана
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Міський голова міста Києва Віталій Кличко звернувся до Національного антикорупційного бюро України через заяву керівника Офісу Президента Андрія Богдана.

Про це йдеться на його сторінці у Facebook.

«Друзі! Я звернувся в НАБУ, аби там відкрили кримінальне провадження за заявою керівника Офісу Президента Андрія Богдана про пропозицію йому якимись особами хабара», — написав Кличко.

Мер також зауважив, що 30 липня 2019 року на прес-конференції Богдан заявив представникам ЗМІ, що йому в розмові пропонували хабар в 20 мільйонів доларів.

«І нібито ця розмова була в інтересах Київського міського голови, тобто в моїх інтересах. Я не уповноважував жодну особу на подібні «переговори»! А такі висловлювання Богдана, який є керівником Офісу Президента України, підлягають перевірці у рамках досудового розслідування, оскільки можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень», — наголосив Кличко

За його словами, якщо й були якісь звернення, то потрібно встановлювати, хто звертався, від чийого імені і з якою пропозицією. Також він додав, що потрібно з’ясовувати, чи отримала посадова особа неправомірну вигоду. За словами Кличка, після цього слідчі мають або оголосити підозри встановленим особам, або він, у свою чергу, вимагатиме від Богдана вибачень за поширення неправдивої інформації.

«Наслідком подібних заяв має бути не тільки оприлюднення їх на прес-конференціях. Переконаний, що у НАБУ є всі можливості розслідувати оприлюднену інформацію і встановити істину в цій справі. І сподіваюся, що Богдан сприятиме розслідуванню. Якщо, звичайно, керівник Офісу Президента України сказав журналістам правду...» — написав міський голова.

Зокрема, Богдан на прес-конференції 30 липня заявив, що Кличко сам підтвердив йому, що не контролює Київраду.

Як зазначив Богдан, на зустрічах із Кличком він просив його «відмовитися від інституту «смотрящих», відійти від корупційних схем і стати дійсно народним мером».

24 липня Кабмін отримав листа від Офісу Президента з проханням направити подання про відставку Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

В Офісі Президента пояснили вірогідність звільнення Віталія Кличка за статтею 118 Конституції, в якій йдеться, що «голови місцевих державних адміністрацій призначаються на посаду і звільняються з посади Президентом України за поданням Кабінету міністрів».

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що Кличко після перепалки з Богданом зустрівся з адвокатом Трампа.

Крім того, ми писали про те, що Кличко вже не контролює Київраду. Андрій Богдан розповів про майбутнє мера Києва

 

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки