Справа проти мене — суто політична: глава ОАСК Павло Вовк прокоментував виклик до ГПУ

19:31, 2 августа 2019
Стара влада намагалась в будь-який спосіб встановити контроль над Окружним адміністративним судом міста Києва, — Павло Вовк.
Справа проти мене — суто політична: глава ОАСК Павло Вовк прокоментував виклик до ГПУ
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Очільник Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк разом зі своїми адвокатами 2 серпня прибув до Генеральної прокуратури України для вручення підозри. Глава ОАСК не розголошує жодних подробиць слідчих дій. Про це він пише на своїй сторінці у Facebook.

«Майже годину тому вийшов з Генеральна прокуратура України після проведення слідчих дій. Зазначу, що ГПУ професійно організувала слідчий процес. Але, на жаль, політична складова перевищує юридичну. Зараз не маю права розголошувати жодних подробиць слідчих дій. Мій захист вивчить документ по суті, і найближчим часом ми обов’язково висловимо свою позицію з цього приводу. Проте вже зараз можу сказати, що жодних звинувачень у тяжких злочинах щодо мене  немає»,  повідомляє Вовк.

Він заявив, що справа проти нього  суто політична.

«ОАСК має виключну підсудність справ, які стосуються інтересів топ-чиновників і політиків. Тому стара влада й намагалась в будь-якій спосіб встановити контроль над Окружним адміністративним судом міста Києва. Проте їй це не вдалось. Ми завжди були незалежними і такими й залишимось»,  наголошує очільник ОАСК.

Вовк переконаний, що нова влада не причетна до тиску на ОАСК, а справа проти суддів  це особиста помста Ситника й особистий інтерес Горбатюка.

«Фактично, це публічна розправа над незалежним судом, яка має на меті унеможливити розгляд справ, які знаходяться в ОАСК. Як і раніше, я впевнений у власній правовій позиції. Без сумніву, ця справа є абсолютно безперспективною і я обов’язково доведу це у визначеному законодавством порядку.

Як юрист, як громадянин я виконав свій обов'язок перед законом. Прийшов до Генпрокуратури, взяв участь у слідчих діях. А ось чи виконає свій обов'язок Горбатюк, завершивши розслідування вбивств на Майдані, та чи з'явиться Ситник до суду щодо протоколу про корупцію, складеного на нього  питання, які залишаються відкритими»,  підсумував Вовк.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла про те, що глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк прокоментував повідомлення ГПУ про проведення процесуальних дій. 

Також ми писали, що у НАБУ роз’яснили причини обшуків в ОАСК. 

Крім цього, Павло Вовк прокоментував ситуацію з обшуками, а також заяви НАБУ.  

Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Действительно ли 2 млн человек рискуют оказаться в розыске в результате нового закона о мобилизации – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Олег Головенко
    Олег Головенко
    суддя Київського окружного адміністративного суду
  • Володимир Донець
    Володимир Донець
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Андрій Парінов
    Андрій Парінов
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду