Рябошапка окреслив майбутні плани реінтеграції окупованих територій Донбасу та Криму

17:00, 15 августа 2019
На першому засіданні Комісії з питань правової реформи має бути представлено пріоритетні напрямки діяльності робочої групи.
Рябошапка окреслив майбутні плани реінтеграції окупованих територій Донбасу та Криму
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Заступник голови Офісу Президента Руслан Рябошапка заявив про необхідність розробки Стратегії реінтеграції окупованих територій. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Рябошапка зазначив, що він разом із головою робочої групи з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Антоном Кориневичем та прокурором Автономної Республіки Крим Гюндузом Мамедовим обговорювали пріоритетні напрямки роботи цієї групи в розробці правових засад повернення частини Донецької та Луганської областей і АР Крим під контроль України.

Зазначається, що першим кроком до є розробка Стратегії реінтеграції окупованих територій.

«З метою відновлення миру та нормального життя на окупованих територіях, усунення порушень прав наших громадян, притягнення до відповідальності за вчинені злочини, відшкодування збитків буде підготовлено концепцію перехідного правосуддя, імплементовано норми та принципи міжнародного гуманітарного та міжнародного кримінального права. Крім того, один з пріоритетів  нарешті ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду, підписаний майже 20 років тому», — йдеться у повідомленні.

Також Рябошапка розповів, що на першому засіданні Комісії з питань правової реформи має бути представлено пріоритетні напрямки діяльності групи, а до 2020 року  напрацьовано перший пакет ініціатив глави держави.

Нагадаємо, що «Судово-юридична газета» повідомляла про ідеї «Слуги народу» стосовно реінтеграції Донбасу.

Крім того, ми писали про те, що від конфлікту на Донбасі страждають 5 мільйонів людей

Також відомо, що президентська партія назвала перші кроки на шляху до завершення війни на Донбасі

Додамо, що Україна не повинна припиняти переговори в Мінську та в інших форматах стосовно врегулювання ситуації на Донбасі. Про це заявив тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде