Гарантував безперешкодну роботу підприємства за $30 000: хабарника тримають під вартою

20:42, 15 августа 2019
Чоловік вимагав у директора одного із державних підприємств 30 тисяч доларів за безперешкодну роботу компанії.
Гарантував безперешкодну роботу підприємства за $30 000:  хабарника тримають під вартою
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Корольовський райсуд Житомира обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою зловмиснику, який підозрюється у вимаганні хабара. Про це повідомляє прес-служба суду.

Відомо, що чоловік 1983 року народження вимагав у директора одного із державних підприємств 30 тисяч доларів за безперешкодну роботу компанії.

Санкція частини другої статті 189 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років та відповідно до частини четвертої статті 12 Кримінального Кодексу України.

Одночасно слідчим суддею визначено розмір застави у розмірі 200 700 грн, у разі внесення якої підозрюваного можливо буде звільнити з-під варти із покладенням ряду обов’язків: не відлучатись із населеного пункту проживання; повідомляти про зміну місця проживання; здати свій закордонний паспорт; утримуватися від спілкування зі свідками та іншими особами кримінального провадження.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

Також на Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді