Горбатюк збирався шантажувати Луценка в сподіванні отримати призначення на посаду, — Володимир Бойко

10:00, 16 августа 2019
За що насправді взяли Гримчака і до чого тут Луценко.
Горбатюк збирався шантажувати Луценка в сподіванні отримати призначення на посаду, — Володимир Бойко
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Володимир Бройко оприлюднив на власній сторінці у Facebook інформацію щодо мотивів усіх учасників процесу і можливого розвитку подій після затримання за підозрою в хабарництві заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака.

Так, Бойко висуває власну версію: «Не здивуюсь, якщо невдовзі Горбатюк буде взятий під варту за проведення разом з директором НАБУ Артемом Ситником незаконних негласних слідчих (розшукових) дій відносно заступника генпрокурора Анжели Стрижевської та спробу провокації хабара через Гримчака, якого використовували «в темну»: Горбатюк і Ситник сподівались, що Гримчак передасть гроші Луценку й Стрижевській (для подальшого занесення у Верховний Суд). Кажуть, у такий спосіб Ситник планував примусити Луценка відкликати з Сарненського районного суду адміністративний протокол про вчинення директором НАБУ корупційного правопорушення, а Горбатюк збирався шантажувати Луценка, сподіваючись отримати призначення на посаду начальника новоствореного Управління організації та процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії».

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що спецслужби СБУ і НАБУ в Києві затримали заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака і його помічника на хабарі в розмірі 480 тисяч гривень.

Також ми писали, що у Міністерстві культури заявили, що не мають жодного відношення до вимагання неправомірної вигоди заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрієм Гримчаком та його помічником. 

До того ж стали відомі схеми зловживань Юрія Гримчака.

Пізніше в ГПУ пояснили, як замах на Чорновол пов’язаний зі справою Юрія Гримчака

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва