«Допомагав» легалізувати автомобілі: СБУ затримала митника-хабарника

12:20, 16 августа 2019
Митника затримали на робочому місці під час одержання 450 доларів.
«Допомагав» легалізувати автомобілі: СБУ затримала митника-хабарника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

У Київській області співробітники СБУ під час виконання пріоритетних завдань щодо протидії корупції у митних органах викрили на хабарництві посадовця митного поста «Спеціалізований» Державної фіскальної служби. Про це повідомляє прес-центр спецслужби.

Оперативники спецслужби встановили, що головний державний інспектор відділу митного оформлення організував схему вимагання неправомірної вигоди з громадян за безперешкодне оформлення транспортних засобів.

«Правоохоронці затримали митника на робочому місці під час отримання чергового хабара у розмірі 450 американських доларів за оформлення автомобіля, який прибув зі США. За інформацією спецслужби, за такою схемою зловмисник легалізував майже два десятки автомобілів.

Наразі фігуранту провадження повідомлено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України», — йдеться у повідомленні СБУ.

Раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що два чиновники Укрзалізниці вимагали від підприємця хабар у розмірі 270 тисяч гривень.

На Львівщині співробітники Служби безпеки України блокували діяльність організованого угруповання, яке спеціалізувалося на вимаганні грошей у громадян, зокрема представників комерційних структур.

Крім того, співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України викрили на хабарі керівника одного з департаментів Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Додамо, що сумський суддя вимагав 26 тисяч доларів хабара. 

XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Telegram канал Sud.ua
XX съезд судей Украины – онлайн-трансляция – день первый
Сегодня день рождения празднуют
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва